Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Επιδρομη στο νησι μου λοιπον. Συγκλητικα σκουληκια τρωνε το μηλο της Αυτοκρατοριας. Για καθε κομμενο μελος ενος στρατιωτη καποιος απ'αυτους κερδισε ενα σακι χρυσαφι που δε θα χαρει ποτε γιατι θα πεθανει απο γεραματα, δολοφονια η καποια αρρωστια απο τις πουτανες που μπαινοβγαινουν στα σπιτια τους. Μισοτρελλες, στραβοπηδηγμενες, συνταξιουχες εταιρες βαζουν το δαχτυλο στο μελι και ξαφνικα νομιζουν πως μπορουν να μηχανορραφουν. Ξεχασμενα νυμφιδια ανοιγουν τα μπουτια στον καθε δαιμονα γιατι θεωρουν την ζωη ως μανα και συζυγο καταρα, και την οικογενεια αυτοκτονια. Και ποντικια σε υπογεια θησαυριζουν με ψιχουλα πεταμενα απο τραπεζια που δε θα δουν ποτε γιατι τους τρωνε γατες που παραφυλαν στα ποδια των γουρουνιων που τα στρωσανε. Αυτο δεν ειναι το ενστικτο της επιβιωσης. Αυτο ειναι η μιζερια της ανθρωπινης υπαρξης. Η απληστια. Η καταστροφη της ζωης του Αλλου. Αυτη η απιστευτη διαβρωση σε καθετι ωραιο που τολμαει να ειναι, να δειξει και να κανει ο Αλλος.
    Μας κυβερναει ο φοβος. Το Απολυτο Εργαλειο στα χερια των καιροσκοπων που ντυνονται Βασιλιαδες, Σωτηρες, Εκκλησιες και οτι αλλο νομιζει οτι μπορει να μας κυβερνησει καλυτερα απο οτι μονοι μας τον εαυτο μας. Και κανουν τα παντα για να μας πεισουν οτι ο Θανατος δεν υπαρχει. Ειναι ενα σταδιο. Μια πορτα σε κατι καλυτερο. Και εμεις τους πληρωνουμε, τους στηριζουμε, τους προστατευουμε, τους χαριζουμε τις ζωες μας και των παιδιων μας πολλες φορες εν γνωσει μας ΜΗΝ περιμενοντας καμια ανταμοιβη και ανταποκριση. Ο Δρακος ανοιξε το ενα ματι και τεντωθηκε μεσα μου.
    Τρια χρονια περιμενε η στολη. Θα πρεπε να βιαζομαι αλλα ειναι τοσο καλοφτιαγμενη. Δεν μπορω να μην χαζεψω τα δεσιματα και την ποιοτητα των υλικων ενω τη φοραω. Χτυπαω της μικρης και ερχεται το κακομοιρο τρεχοντας, ξεχτενιστο να μου φερει τα οπλα απο το διπλανο δωματιο. Μποτες, μανδυας εκστρατειας, στιλετο. σχεδον ετοιμος. Ουτε γυαλαδες, ουτε μεταλλικα στοιχεια να καμπανιζουν. Ολα ντυμενα με μαλακο δερμα για αθορυβη μετακινηση και αντοχη ακομα και σε Σκυθικο τοξο στα περισσοτερα σημεια της.
Μια ωρα πριν το ξημερωμα ειναι η ωρα του Κυνηγου. Και τα ματια του σωματοφυλακα της Ξενιας μου εδειξαν οσα πρεπει να ξερω. Απλα και καιρια βηματα για να εχουμε αποτελεσματα. Ποιοι ειναι, ποιοι τους διοικουν, τι περιμενουν να πετυχουν. Αλλιως μαχαιρι και τελος οι συζητησεις. Καμια συναλλαγη.
Εξω με περιμενει ο 5ος λοχος. Τα βρωμομουτρα. Αλλα μου χρωστανε. 
- Εχουμε να αντιμετωπισουμε 50-60 οπλισμενους πεζικαριους. Μαλλον δεν μας περιμενουν. Εχουν σκοπιες οχι πολυ πυκνες και ειναι μοιρασμενοι σε 10 με 15 σκηνες. Η διαδικασια ειναι η γνωστη. Περιμετρος. Σκοποι. Αφοπλισμος. Παγιδες και περιμενουμε. Οποιος ξυπναει απο τ'αυτι και στο δασκαλο. 5η διμοιρια στην φυλαξη. 4η διμοιρα περιπολιες. 3η διμοιρια στην παραλια για το μεταφορικο τους μεσο.
Ο Λοχιας που θα με ρωτησει το αυτονοητο ειναι απο την στερια. Απο αρχαια πολεμικη οικογενεια της Λακωνιας.
- Με 2 διμοιριες 60 ατομα; Θα εχουμε αιμα.
- Δικο σας να μην ειναι και μου ζητατε συνταξη και δε με νοιαζει. Δεν φορανε στολες και δεν ξερουμε ποιος ειναι τι. Προσπαθηστε να μπορουν να μιλησουν τουλαχιστον αφου τους "κατευνασετε". ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ.
Παγωσαν μερικοι.
- Οποιος εχει ηθικους ενδοιασμους να παει για υπνο. Καμια διαφωνια. Καμια συνεπεια. Ειστε εδω ως εθελοντες. Θα κρατησω οποιον απ'αυτους μιλησει και πει χρησιμα πραγματα. Δεν εχω τα μεσα να συντηρω φυλακισμενους και δεσμοφυλακες. Αν νομιζετε πως ειμαι απανθρωπος σκεφτειτε οτι και αυτοι θα κανουν ακριβως το ιδιο με σας.
Δεν κουνηθηκε κανεις.
- Αν μου προκαλεσετε προβλημα θα πατε απο κει που ηρθατε. Μερικοι απο σας ηταν στην κρεμαλα και στα μπουντρουμια της Αρενας με σαλτσα και γαρνιτουρα για τα λιονταρια. Βγειτε τωρα απο την ομαδα αν εχετε αμφιβολιες.
Δεν κουνηθηκε κανεις. Δεν μιλησε κανεις. Κινηθηκαμε γρηγορα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου